PAŠOVANÉ CIGARETY VYŇUCHAL PES: Cestujúci ukrýval 10.000 kusov

16.06.2023 Snina

Ubľa 15. júna (TASR) - Príslušníci finančnej správy na hraničnom priechode Ubľa s Ukrajinou odhalili v uplynulom týždni už štvrtý prípad pokusu o nezákonný dovoz cigariet. Cestujúci vo svojom vozidle ukrýval 10.000 kusov cigariet. Informovala o tom vo štvrtok hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Michalovce Jana Nimrichterová.

Cestujúci vstupoval na územie SR v osobnom aute cez hraničný priechod Ubľa - Malyj Bereznyj. Na úkryt využil konštrukčné dutiny vo dverách vozidla. "Príslušníci pri colnej kontrole použili aj služobného psa vycvičeného na vyhľadávanie pachových stôp tabakových výrobkov, ktorý ako podozrivé miesta označil všetky dvere vozidla. Po demontáži čalúnenia boli nájdené nezákonne dovážané cigarety v celkovom množstve 10.000 kusov, neoznačené na spotrebiteľskom balení platnou slovenskou kontrolnou známkou," uviedla hovorkyňa. Finančný únik na cle a daniach bol vyčíslený na 1852 eur.

Príslušník Kriminálneho úradu finančnej správy v prípade vedie trestné stíhanie pre prečin porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru. Pri preukázaní viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody od šiestich mesiacov do troch rokov.
 

Vyberte región